Borang Penyertaan kelas Memasak

Name:
FB
Phone No
Tarikh kelas

Click here to put a form like this on your site.

Sunday, April 5, 2009

Dari Jendela......







Sewaktu aku melabuhkan diri di bilik jahitku...
pandangan terus keluar yg sewaktu itu hujan turun.
terasa sejuk sayuu....

Dalam kesibukan melakukan aktivit rumah, aktiviti tetap yang ku namakan pekerjaan.
aku rupanya banyak ketinggalan melihat anak2ku membesar.
Kejap aje dah besar si Azrul, dah 8 tahun.
Dia lebih dewasa dari usia nya. banyak berdikari
begitu juga dengan Azhad anak ku no 2.
Tahun ni ok aje nak kesekolah. dah 5tahun.
isyah seperti biasa rutin, akan berjalan sendiri ke rumah baby sitter,
berhadapan rumahku sahaja.

Aduhaii...dugaan silih berganti, menjadikan diriku letih,
letih nak pikir, nak buat, nak jalani kehidupan di hadapan.
kadang pejam mata, rasa tak nak ku buka mataku ini.
agar apa yg bakal ku lalui tidak ku lalui.

Saat ku tulis ini...
aku sendiri harap aku sabar, tenang dan tabah.
aku hanya punya anak2 sebagai sumber kekuatan.
Dugaan Allah buatku amat berat.

Namun, aku bersyukur, diberi kekuatan, kudrat dan sedikit kepandaian.
Aku menjadi insan Tabah. walau kadang terasa amat berat dipikul.
Aku berazam, apa yang ku inginkan nanti pasti tercapai.
aku menjadi lebih kuat kini.
biar apa pun kata orang. aku tahu... hanya aku yang tahu.
Bukan senang nak senang.
Terima kasih buat rakan2 Tenet yang menjadikan hidupku lebih bermakna.
terisi jua hidup ku dengan rencah suka kita memblog.


5 comments:

  1. kak naiz.. nape sedih2 time musim ujan nih... cheer up.. :)

    ReplyDelete
  2. terima ksih mamadaniel. biasalah idup kan ada ujan panas. ada ketika dugaan datang tanpa diduga.
    terima ksih ya...

    ReplyDelete
  3. hidup tanpa dugaan seumpama makan nasi tanpa lauk pauk.. jadikan dugaan dan cabaran semangat utk berjaya. Berkali doh moknik oyak mu buleh buat inaa...yakin hok tu sor

    ReplyDelete
  4. terima kasih moknik ku,insyaallah akan ku lakukan. semoga usaha ku tak sia.

    ReplyDelete
  5. mu nie naiz....semua orang ada suka duka dalamkehidupan.... tapi bila kita kenang kenang...banyak yg membahagiakan di sekeliling kita :)..muahhhhhh

    ReplyDelete

My Banner

Create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Popular Posts

Nak update blog ni dlm email anda ?