Saturday, May 16, 2009

Pola susunan Baju Kurung



Ini adalah pola susunan dari 4 meter kain seperti yg telah dijanjikan

Untuk Bahu tambah 1inci,
Labuh baju tambah 2inci,
Panjang tangan tambah 2inci,
Kekek 4inci

Labuh kain tambah 1/2inci sahaja.
Ukuran lebar kain pinggang 3inci.

*plan diatas kekek tak ade, kain blebihan boleh diambil kekek disitu.

Trend terkini naiz byk membuat kurung tanpa pesak.
seakan pesak gantung tapi tiada potongan peyambung.
nampak lebih fit dan tidak mengeleber di ketiak.
nanti naiz loadkan pic bj contoh.

3 comments:

  1. naiz...kurung tanpa kekek? macam mana buat tu ya?...lagi stu baru kak ina tau kurung tu kena pendek kat belakang....canggih canggih...lagi satu...kelas riben yang di perak tu puas dok tanya pakcik google mana tpt tu..tak dpt juga....6 jun kan?

    ReplyDelete
  2. aah baru tak terjugkit kak, nanti naiz paste yek. dah ada bhn nak ditunjukkan, masa je tak sempat. 6june kat subang jaya kak, kelas langsir. kat perak ada tarikh lain. acu tenung betoi2

    ReplyDelete
  3. tahniah admin sbb sudi berkongsi ilmu...mmg untung kalau dapat jahit baju kurung ni, bukan setakat boleh jahit baju sendiri, boleh ambik upah menjahit lagi...

    Just nak share2, ni kelas menjahit yg saya tau:
    ==>Kelas Menjahit 1
    ==>Kelas Menjahit 2

    Ni pulak panduan lengkap menjahit baju kurung, lagi murah drpd kelas menjahit:
    ==> Panduan Menjahit Baju Kurung

    Apapun terpulang kpd diri masing2 macamana nak belajar jahit baju kurung!

    ReplyDelete

My Banner

Create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Popular Posts

Nak update blog ni dlm email anda ?