Borang Penyertaan kelas Memasak

Name:
FB
Phone No
Tarikh kelas

Click here to put a form like this on your site.

Friday, November 6, 2009

N3 sibuk he.he.he...

Kebelakangan ni aku macam bzzz aje. eemm....?
sebab banyak akiviti hujung taun. Apa pun aku amat rindu nak ngadap PC.
Kalau ada di cipta mesin jait bersama computer, together2 bleh buat keje.
Menjahit dan bertenet. fuhh!! mesti bukan aku sorang aje tukang jait yg sanggup beli gadjet ni kan. Biasa malam atau awal pagi aku jengok Tenet ni, Tapi tak bleh lame juge lah.

Aktiviti aku... seharian aku merepair mesin jahit yang meragam. Agaknya dia penat kot, minta di manja2. Mesin aku semua Brand singer, dari mesin high speed, mesin jahit tepi hingga ke mesin portable.
aku suke benar brand singer. Tapi mesin portable aku tu uzur benar. tapi masih berguna.


Ni lah mesin yang meragam ituww.... buruk tapi amatlah berjasaa...

Walau sesibuk mana punn... aku tetap nak joint kawan maya yang sentiasa meriah. aku cube juge lah menambah warna warni hidup aku ni kan.
Walau apa pun hidup perlu diteruskan. Hari ke hari, pelbagai dugaan dan cabaran mematangkan diri. Sekerdil ini diri, ku panjatkan segala kesyukuran.
Hanya dengan Bersyukur sahaja diri menjadi lebih redha, tenang dan tabah.

Back to aktivit Hexy, aku dah siapkan untuk Mas, sedang menjahit untuk kakShima. nanti ya kakShima... ni gatai tangan joint kutu Quilt Fida (aku tak pandai buat Quilt punnn....). masuk juga aktiviti Stash Swap hani. Apa pun kawan2 bloger memang bess.


Blue hexy untuk Via.

12 comments:

  1. takpe kak naiz..slow2 belajar..tu fida dah bagi website kak naiz boleh belajar slow2 dari website tu... :)

    ReplyDelete
  2. ha ha naiz, tak pe fida punya tahun depan, hidup kalau busy lebih bermakna kan... take care

    ReplyDelete
  3. hehe sebenornya nak komen pasal gambar anak naiz yg baring atas meja...baiknya anak tuh tak ngacau pun..anak saya huish...tu payah nak menjahit nih

    ReplyDelete
  4. ish, teringatnya kt mesin mama yg sebijik mcm mesin akk -yg-buruk[comel]-tapi-berjasa tu. sedihnya mesin tu mama bg kt adik dia yg mmg tokey langsir, cadar n everything yg berjahit2 ni. iskk, kalau tak, anaknye ni jugak bertuah. huk2.

    skrg tinggal mesin singer yang dh diubah dari manual ke auto. hehe. mesin tu seusia ngan wani. hoho.
    hm, bila entah nk start menjahit2 ni. akk, cube tiup semangat menjahit kt wani sket ;p

    ReplyDelete
  5. Naiz, kita berdua senasib. Mesin portable KD semalam dah terbakor, berasap lagi, bau dia busuk sangat.. Mmmmmm malang ler kena keluor duit lah lagi nih.... Budak yang selalu servive tu kata kali ni kalau jadi ape2, memang takleh repair dah.... tolong!

    ReplyDelete
  6. to fida, ok, akak kan study, ape pun kalau tak tau akak kol fida. hehe.he.. ada masa study. thanks ya.

    ReplyDelete
  7. to fida, ok, akak kan study, ape pun kalau tak tau akak kol fida. hehe.he.. ada masa study. thanks ya.

    ReplyDelete
  8. to kakshima...betul sebenarnya bzz tu adalah nikmat. macam naiz kata kat kakak naiz yg heran naiz tak lepas2 dgn keje2 menjait. naiz kata...'menjait adalah terapi bg naiz' btol tak kakshima? he.he.hee..

    ReplyDelete
  9. to ummi-izzah, si aisyah dah terbiasa nengok naiz buat keje, tu pasal dia tak kesah sgt. kasi pen ngan kertas utk dia tulis2. paling2dia boring dia akan swiff off plug naiz. suh umi benti lah tu...

    ReplyDelete
  10. to wani, meh lah dik kita jait2. ckp aje nak jait ape. kakina guide mana2 patut. nko tu berbakat, cuma tak diasah aje.. tok kelik kg ko? boh doh nie..heehe..he..

    ReplyDelete
  11. to kakDiah, kalau mesin meragam kita pun susah hati kan. mesin naiz tu tukar seketoi kat dalam baru ok. naiz repair sendiri, blajar time keje kdai jait dulu. seketoi rm80 fuhh. antor kedai mau 2/3hari, mana bleh, keje tertangguh tuuu...he..he.heee...

    ReplyDelete
  12. tuh.. sakan ok jadik perepair mesin.. ekekeke.. mus juga sedang jahit hexy utk kak shima.. nak lepaskan semua hutang, biar legaaaaaaaaa.. ekekekek..

    ReplyDelete

My Banner

Create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Popular Posts

Nak update blog ni dlm email anda ?