Borang Penyertaan kelas Memasak

Name:
FB
Phone No
Tarikh kelas

Click here to put a form like this on your site.

Monday, March 30, 2009

Ayam Percik aku











Sebenarnya aku nak buat nasi ayam.
terasa nak makan le tu..

eemm..tapi kali ni bukan cerita bab membuat nasi,
tapi kisah si ayam yg menjadi pelengkap nasi ayam.
nak ubah skit utk ayam yg slalu digoreng,
aku dah buat ayam jd cengini.
ni pun sbb aku terbeli nasi Ayam di Doli. salah satu kdai femes kat tempat aku
emmm...nasik ayam dia sodapppp...

cara2nya kalo korang nak tiru lah yek
ayam ni direbus sekejap, air rebusan nak guna utk tanak nasi nanti.
lumurkan ayam dgn serbuk cabai, Perasa maggie, garam, gula dan bawang putih yg dah ditumbuk halus.
perap lama lagi sodap.
then aku goreng guna minyak sikit aje. kasi garing.
lepas tu aku bakar gune oven kesayangan aku.

oven ni lah aku blasah buat macam2.
nak tau..oven nie aku beli melalui internet tauu...SSssyyyhh
Dengan oven tu lah aku buat roti, donut, pizza, bakar kek, buat biskut. kire maksimum, optimum penggunaan. Meeemangggg berbaloiiii........
Gambar atas tu aku nak buat roti, tapi rotinya dah abis, tak sempat snap.

5 comments:

  1. wah sodap nya ayam itew....hahahaha meh kirim kat sabah ni...brapa oben tu naiz?

    ReplyDelete
  2. wah sodap nya ayam itew....hahahaha meh kirim kat sabah ni...brapa oben tu naiz?

    ReplyDelete
  3. wah sodap nya ayam itew....hahahaha meh kirim kat sabah ni...brapa oben tu naiz?

    ReplyDelete
  4. alah nko ni viaa... aku pos kang naiz kulat dulu baru sampai dpn pintu umah nko.
    nko teke le...meh main teka2 nak?
    oven ni under Amway, nko cari ler.. lepas tu nko teka ngan aku yek brape hengget.

    ReplyDelete
  5. yummmmmmmmmmmm....cantiknya ayam tu...kalau dah cantik mesti sedap ..kankan

    ReplyDelete

My Banner

Create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Popular Posts

Nak update blog ni dlm email anda ?