Borang Penyertaan kelas Memasak

Name:
FB
Phone No
Tarikh kelas

Click here to put a form like this on your site.

Saturday, December 5, 2009

Paten smocking


Ni pakai henpon, sebab kamera aku tu batery dia ilang sebji. Sebab boleh hilang, anak main untuk kereta mainan. Yang ini dah siap buat smocking, cuma blom buka n jait jadi dress lagi. Pasal paten, aku tak de refer mana-mana paten. Just gabungkan aje mana paten jahitan. n hasilnya ini. Aku jait tak kemas mane. takat lepas aje ler... tengok Erpa Ahdayani buat smockingg..aduss...kemas cantik. inspirasi juge nie.


Sebenarnya dah cube dari semalam nak load pic nie.
scan aku tu dah nak rosak agaknya...

untuk paten hati tu..aku refer kat sini. so pada fida dalam buku yang akak kata tu pun tak de paten, cuma clear cara menjahit. Gabungkan jenis paten, maka dapat ler paten sendiri. atau lihat paten baju sedia ada. boleh ubah jenis2 mata jahitan aje.



contoh gambar di atas adalah rujukan aku. dari paten atas tu aku just tukar aje lah mana2 mata jahitan. so rasa tak de masalah untuk orang yang tak berapa reti macam aku.

Aku bukan pro, tapi aku tunjuk contoh canne aku buat paten. aku pun tak de sebiji pun magazine smocking tu. Tentu juga nak dimiliki.... kat sini saje je nak share nak korang.
Harap dapat le memberikan idea.


2 comments:

  1. salam singgah naiz...

    wow naiz! you are taking the right path, bile erpha nampak buku a - z of smocking naiz tu erpha yakin naiz memang boleh buat! kalau dah ada buku tuh, apa yang boleh erpha katakan, naiz sure boleh berjaya! :)

    ReplyDelete
  2. terima kasih erpha, blog kawan juga membantu n memberi inspirasi. betul kata orang tak cuba tak tahu.
    terima kasih erpha sudi singgah blog naiz nie.

    ReplyDelete

My Banner

Create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Popular Posts

Nak update blog ni dlm email anda ?