Borang Penyertaan kelas Memasak

Name:
FB
Phone No
Tarikh kelas

Click here to put a form like this on your site.

Thursday, December 1, 2011

Jalan2 ke Taiping


Bergambar kenangan


First time dpt tengok badak air. selalu menyelam je... besau yek!


Berlatarbelakang gajah. ada baby gajah 4 bulan. :)

Kalo sape tau ku ini di mana sah gelak laa...
Gini 28hb nov, janji ngan anak2 nak jalan2 ke Zoo Taiping. walau dlm 10minit aje dari rumah, tak sampai2 jugak ke tempat nie. Biasa saya tumpang sekolah tadika untuk lawatan tahunan. taun ni tak sempat kata cekgu Aisyah.

So sehari sebelum tu saya ke Shah alam, ade kelas langsir di sana. Bergegas balik petang tu juga setelah settel kelas langsir. Pepagi lagi plan pegi bersama maksu Ct ( adikku) dan Opah (mak ku ler....) mula masuk naik train pusing keliling. lepas tu sambung jalan2 pulak. mau berpeluh gak ler... Owwhh korang nak tau harga tiket eeh masuk zoo. Dewasa rm12, kanak2 rm8. tp sebab saya nie dok berdekatan, dpt ler less 30%. so korang kalo nak p zoo taiping, cari ler sedara mara ker, kawan2 ker... yg dok area2 dekat. dpt ler less. kalo ikut rombongan sekolah dpt 50% hihihiii....

lepas kuar Zoo, kita org pusing2 di kaki Bukit Larut. tak brani nak naik lah, sbb time tu dah ujan. sbb nak naik atas tu pakai Jep khas kan. tak yah cari pasal lah!. Langsung p ler Muzium. kira ronda2 sungguh laa....



Azrul, Azhad n Aisyah di muzium Taiping.

Balik dari muzium, terus p cari kasut sekolah... pusing2 The Store, then p cari makan. time tu ujan udah lebat.


so pada korang yg nak datang zoo taiping, p awal, petang dah ujan. kalo tak sempat siang boleh p Night Safari. hat nie pun sy tak pernah p. siang pun tak p zoo, ni pulak nak p Malam... hahaah...


gitu ler crita kali nie... ;)





No comments:

Post a Comment

My Banner

Create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Popular Posts

Nak update blog ni dlm email anda ?