Borang Penyertaan kelas Memasak

Name:
FB
Phone No
Tarikh kelas

Click here to put a form like this on your site.

Wednesday, October 27, 2010

Hidup yang indah

"Sememangnya hidup menjadi indah bila dipikirkan indah. Dan sebaliknya berlaku, seperti mana kehidupan berputar ibarat roda. Ada pasang surut ada jatuh bangun. Walau kadang merancang cantik di kertas, menjadinya belum tentu. Namun, YAKIN lah, jika kita keras berusaha Allah sentiasa mengiringi. Tiada yang mustahil dalam hidup."



Apa yang cik naiz merepekkan. ini lah luahan kata hati sepanjang bergelap. Banyak nak di ceritakan. Di ungkap menjadi satu novel. luahan ni di panjangkan disini. Setelah lali melalui masa, bertemu dengan kawan2 baru. Mendengar banyak cerita. Hidup perlu di syukuri. Bersyukurlah jiwa akan tenang dan lebih Redha.

Sering kali mendapat email, SMS, phone Call, juga berdepan bertemu mata. semua meluahkan tiada keyakinan dalam melakukan pekerjaan. Percayalah tiada yang mustahil dalam hidup.


Yakin dan berusaha. Insyallah pasti menjadi milik anda.
Cetusan rasa ini lahir bila cik naiz sering di ajukan pertanyaan yang sama. Berkali2 juga lah di ulang ayat dari mulutku ini....


soalan yang biasa di tanya...
- Boleh ke saya menjahit sedangkan saya tiada basic/ Asas jahitan...
- Saya minat tapi tiada masa, takut tak sempat buat...
- Minat dah lama tapi macam tak yakin je dapat buat....
- saya nak menambah pendapatan, tapi saya tiada asas menjahit...



Emm... cik naiz ada basickah dalam bidang jahitan?? hohohooooo.......

Monday, October 4, 2010

ku kembali

Lama aku tak berbloging. biasa lepak di Fb aje
tak sempat nak log sini. maklum lah leceh skit pada aku.
apa pun aku sentiasa lawat umah nie. dari blog ni jugalah aku ramai mengenali rakan2. dari blog ni jugalah banyak catatan kehidupan dan juga hoby tertanam. tak mungkin di lupakan.

Syawal sudah di penghujung. Alhamdulillahh.... apa jua dugaan tempuhilah dengan rasa syukur. Hikmah sentiasa menanti.

Biskut raya... Umah jiranku punya. time raya, aku buat 3 jenis biskut je. selebihnya... setiap hari bakar kek. dari kek coklat, cupcake, kek gulung hingga ke kek marbel. Janji sape yg datang di hidang panas2.

Walau macammana pun, aktiviti kelas menjahit di teruskan jua. di group yg datang pada 9 syawal. Blajar tudung. :) terima kasih ya kakYati dari Kuala kangsar.
Menjahit dah jadi satu pekerjaan, raya ke 3 aku dah menjait semula. pagi balik kg, petang or malam masuk bilik jait kejap. siapkan tempahan yg after raya.
so skarang buka semula kotak Quilt Kutu, buka semula baju smocking. serta tak lupa sudahkan bj kurung sulam tangan lagi sehelai.
Aktivit kelas juga telah ku aturkan hingga ke bulan disember, jengok sini www.kelaslangsir.blogspot.com
apa jua yang di lakukan, lakukanlah dengan senang hati. insyallah... enjoy... :)

My Banner

Create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Popular Posts

Nak update blog ni dlm email anda ?