Borang Penyertaan kelas Memasak

Name:
FB
Phone No
Tarikh kelas

Click here to put a form like this on your site.

Tuesday, November 25, 2008

Baju kurung Sulam tangan dan aktiviti terkini ku.







Sedang dalam proses menyiapkan baju kurung sulam tangan.



masil dalam kerja2 menyudahkanya.
Lambat pula siapnya. Keje2 tangan begini diselang seli dgn aktiviti dibilik jait saya. So ambil masa lah nak disiapkan. Cuba juge saya bahagikan masa antara keje-keje tangan dan keje2 menjahit dibilik jahit.



Ada lagi yg tempahan langsir yg perlu saya bereskan sebelum muncul Aidiladha.








Gambar dalam bilik jaitku.


























Dalam proses menyelesaikan Tempahan.








Tuesday, November 18, 2008

Cup Cake Giant.



Resepi yg sama gak nie.... tapi yg nie kene sebijik sure kenyang.
saje buat dlm bekas besau cepat sudah.
ni ada time nak cepat ler ni..
nak sambung keje lain lak kan

Cup Cake





actualy bukan ler payah sgt.
resepi kek cekelat aje.
cuma dah tuang dlm cup tu..jd ler cup cake.
suka2 kasi anak terliur nak makan.

merasa gak ler jiran2ku.

korang nak resepi?

sonang joo...

1cwn serbuk koko
2cwn tepung
1/2cwn susu pekat manis
1cwn minyak
1cwn gula (tak nak manis kurangkan sukatan)
1cwn susu cair
essen vanila
serbuk penaik
soda bicarbonat.


cara-caranya...
- korang taruk semua dlm satu bekas, godek2 bahan nie.
- kalau jadi sure dia ada buih2 skit.
- tips ler tu konon. tapi biasa tidak mengecewakan.

Sunday, November 16, 2008

Balang Sulam Riben





Dalam proses membuat balang kuih sulam riben.
baru siap satu. kekonon nak buat lain2 bunga.
ni ada satu dah siap.
keje macam2 nak buat.
Yang nie dah teruja sesangat nak tengok hasil.

Saturday, November 15, 2008

Si Aisyah Yang Nakal



Udah genap setahun, Masih blom berjalan.
kejap aje masa berlalu.
Bertambah nakal.

Rambut blom tumbuh.Sejak Lahir tak de rambut.

Manik Bunga Rindu.


Selesai gak jahit nie.
cuci mato yek.

Tuesday, November 11, 2008

My Banner

Create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Popular Posts

Nak update blog ni dlm email anda ?