Borang Penyertaan kelas Memasak

Name:
FB
Phone No
Tarikh kelas

Click here to put a form like this on your site.

Monday, March 21, 2011

kek..kek..dan kek













Now kerja baking tidak sekadar hoby, melayan hoby dengan minat, insyallah dapat buat seperti yang di hajatkan. apa pun masih banyak yang perlu di pelajari.

masih bertema bunga rose merah n tidak lari warna decornya.. sebab lebih suka dengan rose merah. biasa yg menempah pun, tak kesah. insyallah lain kali cuba keluar dari kebiasaan utk adunan warna... :)

mencari pengalaman adalah cekgu terbaik.
so di atas adalah barisan pic yang telah ku selesaikan pembikinan keknya..

Tuesday, March 8, 2011

Plan tak jadi

macam biasa, merancang lebih mudah dari melaksanakan. Hari ni dah letak sebelah papan pemotong dan alatan seangkatan dengannya.. bukan nak potong sayur, tapi nak potong kain quilt. pending untuk fida aje lagi. bukan susah pun.. cuma nak gerak.

jangan salahkan masa, salahkan diri sendiri. nak sebab apa tak jadi2 nak potong... Roller Cutter ku cari tidak berjumpaa....

walhal roller tu ku simpan dalam satu bekas pencil warna kuning bright lagi kot2 tak bagi hilang, senang nampak. mungkin ada le tu di bawah timbunan kain. terbengkalai nak cari sebab ada benda yang terjadi... apa pun... siapkann~!!!

Monday, March 7, 2011

Try cabaran 1 hari satu bende

Ni semua idea zila kassim. nak try juga sahut cabaran nie.
cabaran nie di FB,
tapi naiz blom berkesempatan nak buat. apa pun nak try. buat lah apa pun janji 1 bende satu hati... bagus juga.

lagipun bila dah dok dlm bilik jait, di punggah, di belek... punya lah banyak perca2 yang sayang nak di buang.
Giveaway... dah lama rasa nak buat bende nie, tapi terpikir ape yg nak di giveawaykan?
ada cadangan? terlampau banyak bende dlm koleksi, tu ler pasal sampai tak tau mana nak di let go. Hoby plak bercambah, tu ler pasal banyak bendenya... ada kotak Sulam Riben, Kotak Manik, Kotak Quilt, Kotak bebenang, huihh... macam2 lah, aduyaii... tapi rasa nak away kain2 cotton yang ada. eemmm....

dah lama juga kawan2 tak masuk umah nie. kalau kasi secoet gift tentu korang suka kan? untuk adiah bertandang di blog naiz. nanti lah yek?
korang cadang pun tak pe.. he.he..he.hee...

Pulang ke Pangkal jalannn


Cewah... macam menyesal je tajuk nye kan? bukan apa, semua pun tau lama tak update blog nie. walau 2 lagi blog bergerak. tak berkesempatan mengadap pc lama2 mcam dulu...
cam sibuk bebenor yek.

apa pun ledakan FB lah jadi gini. kat sinun kan senang nak load n borak... :)
biar apa pun blog ni tetap sy kunjungi, cuma tak ber update.
apa aktiviti sebenarnya ya?

eem... mungkin sbb byk keje n hoby2 baru yg menyebabkan tuan rumah tak menang tangan.
walau apa pun itu hanya alasan. 24jam tu dah cukup untuk semua kalau pandai manage.
tapi silap sendiri lah kan. terkadang ada juga 'M' yang melampau... itu aje..


Akhir2 nie tertarik dengan blog kawan yang gemarkan pinggan mangkuk lama.. (PML). so naiz pun blajar mencintai... hohohohooo.... :)
terjebak juga dengan bidang baru yang jauh meyimpang... Hartanah.
dan sedang belajar bertatih juga dengan bidang baru juga.... muahahhaaa... simpan dulu yg ini... :)


My Banner

Create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Popular Posts

Nak update blog ni dlm email anda ?