Borang Penyertaan kelas Memasak

Name:
FB
Phone No
Tarikh kelas

Click here to put a form like this on your site.

Wednesday, December 16, 2009

Salamm...salammm....


dua orang budak nakal


ni aje sekeping gambar dari kelas, kadang tak berkesempatan. dah settle semua baru teringat. he.he.he... sempat juga berkenalan dengan Daeng yang bakal pulang ke Sarawak.

Salam sejahtera buat semua. eemm...berkulat juga rasanya tak cuci rumah sendiri. Sapu2 sawang.

Storyyy?? eemm...byk bende nak di story. he.he.he...
apapun tetap kerinduan nak bertenet. Pagi nie naiz nak jalan2 ke blog kawan2. rasanya banyak juge yang terlepas. Blom berkesempatan dowload semua pic. eemm... Lagipun naiz tak snap byk pic, kebiasaan begitu lah.

Sepanjang bergelap, naiz sempat ke pesta buku di subang jaya, berdekatan dengan tempat naiz mengajar, kebetulan pula ada pesta buku. Terjumpe pulak dengan buku2 kraf dan seangkatanya...

Sehari tu, pada 12/12/09 sempat singgah ke Summit, waahh..terjumpe juga dengan kedai pachwork. sebab naiz kata terjumpa... tak mungkin berjumpa kedai tersebut kalau tak parking di aras yang sama, sebabnya kedai tu terletak berhampiran tangga masuk dari parking kereta. suke juge mencuci mata, ada masa naiz paparkan apa isi kedai itu. katanya baru buka on Julai. pada sesiapa pernah ke sana mungkin terkedu cam naiz juga kot. sebab terkesima tu naiz ni tak pernah terjebak dengan pachwork, rupanya banyak bende naiz tak tahu...he.he..he....

Saturday, December 5, 2009

Paten smocking


Ni pakai henpon, sebab kamera aku tu batery dia ilang sebji. Sebab boleh hilang, anak main untuk kereta mainan. Yang ini dah siap buat smocking, cuma blom buka n jait jadi dress lagi. Pasal paten, aku tak de refer mana-mana paten. Just gabungkan aje mana paten jahitan. n hasilnya ini. Aku jait tak kemas mane. takat lepas aje ler... tengok Erpa Ahdayani buat smockingg..aduss...kemas cantik. inspirasi juge nie.


Sebenarnya dah cube dari semalam nak load pic nie.
scan aku tu dah nak rosak agaknya...

untuk paten hati tu..aku refer kat sini. so pada fida dalam buku yang akak kata tu pun tak de paten, cuma clear cara menjahit. Gabungkan jenis paten, maka dapat ler paten sendiri. atau lihat paten baju sedia ada. boleh ubah jenis2 mata jahitan aje.



contoh gambar di atas adalah rujukan aku. dari paten atas tu aku just tukar aje lah mana2 mata jahitan. so rasa tak de masalah untuk orang yang tak berapa reti macam aku.

Aku bukan pro, tapi aku tunjuk contoh canne aku buat paten. aku pun tak de sebiji pun magazine smocking tu. Tentu juga nak dimiliki.... kat sini saje je nak share nak korang.
Harap dapat le memberikan idea.


Friday, December 4, 2009

Jalan-jalan ke Taman Tasik Taiping, update kelas

Pagi kelmarin, aku bawa anak2 p taman tasik taiping. Mula2 ingat nak pusing2 taman aje. eemm...anak aku minta nak main playground. layan je lah....



Aisyah naik buai, terasa cepat dia besar. emmm....


hepi kemain main gelungsur denga abang2nya...


Puas main, blaje aiskrim aje.. he.he.. lagipun time tu jalan dah sibuk, ada buat larian ape ntah. aku dah ler bukan master bawak kater, he.he..
singgah taiping sentrel, jengok pesta orkid.
Balik rumah aku buat kek Ben10, deco tak lawo yek. main blasah aje. edible image tu aku beli dari kakFeena deco. tak tau canne guna pun, blasah aje lah yek. janji nampak ben10 macam anak aku nak. he.he.... dalam aku buat kek cekelat.


so hari ni aku update juga lokasi kelas langsir baru,
aku plan buat di Johor n Sabah.
so pada sesiapa yang nak joint dipersilakan.

Thursday, December 3, 2009

Hai...haiii....


Jalan-jalan, soping yang nie juga, kain cotton utk wat bj smocking. maklum ler gilo smocking walau yang ada terperap. Di tulis kat description kain tu... 100% cotton aku beli 3 kaler, bidang 60inci. tu monyet kegemaran aisyah. saje landing tepi kain tu.


Ni tudung tempahan orang, salah satu ler... aku dah pos pun kepada tuan empunyaa...



buat ler kek lagi sebijik, anak aku ajak kawan2 dia datang umah. Bunga mentain udus, he.he.. cepat melt bila panas. layan jee...


Ni tempahan langsir yg dah siap dah udah di pos pun.

Ni ada ler sekeping gambar kelas, kalau nak tempek semua..eemm..sure korang boring.


Di atas adalah cerita ceriti aku sepanjang aku bergelap. Bukan aku tak layan internet. Tapi masa terhad. kalau jengok pun just jalan2 rumah kawan, surf sikit sanan sini. Apa pun pagi nie, memang gian nak menaip, nak2 kakD pulak bertanyakan diriku... he.he.. terasa le skit bahang nak update blog aku nie. Apa pun keje aku tak lepas dari menjahit n ke kelas juga.

This weeked aku ke Ipoh. Langsung next weeked aku ke Subang Jaya. so sambil keje sambil jalan2 gitu lah. kira-kiranya...


Apa pun semalam masih menganyam hexy. he.he..heee... mencuba2 juga Quilt tu. Taun depan dah start kutu Quilt boom Fida tu. nanti try lagi. tak pernah buat nie. Thanks buat semua... cayang korang!

My Banner

Create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Popular Posts

Nak update blog ni dlm email anda ?