Borang Penyertaan kelas Memasak

Name:
FB
Phone No
Tarikh kelas

Click here to put a form like this on your site.

Wednesday, September 30, 2009

Update Cerita hari nie...


Ini lah ghope hasil kain ijau yg ku anggap udus. dlm posting aku terdahulu ada ku nyatakan.
disebabkan ijau pekat yg kureng dimata, maka ia menjadi mangsa ku jahit dress Aisyah. bukan ape kot2 tak jadi dress yang dibayangkan tak ler sayang bebenor. he.he.hee....

eemm .... ok juge padaku dress tu. sebenarnya ini adalah percubaan menjahit dress budak pompuan. Aku ni kureng bab menjait dress, di sebabkan Aisyah, aku pun bukak ler smula kitab yg ada.... , aku dulu lepas benti keje masuk le kelas menjait, berbagai2 n banyak lokasi dah aku p blajar. Last aku ambil MLVK di Kota Baharu kelantan selama setahun setengah, macam tak percaya aku boleh masuk kelas tu. Kire time tu aku nak ilangkan boring aje sebenarnya... emmm tak sangka aku leh jadi tukang jait pulak skarang, ha..ha..haa..... Kire blajar juge ler buat girls dress nie. kalau rajin nanti ku masukkan tutorial menjait dress sonang tu. korang nak tak?


Ini cerita lain tau. NI bab menjait langsir. Paten cafe curtain.
aku potong nak buat tali dia... skali terletak elokkk aje letak sayurnyer....



Kain langsir ni aku rasa lawo bebenor. aku dapat tempahan untuk langsir dapor, paten Tab or cafe curtain. aku potong kain nie rasa sayang giler... dah dipos ke tuan empunya langsir ni.
fabrik nie brand Elyza. ada kat blog sebelah. ramai peminat corak yang nie.

Tuesday, September 29, 2009

Smocking Dress






buku sulam tgn

Ini aje kitab rujukan smocking yang aku ada. apa pun aku blasah aje...
Kalau kaknannie tengok hasil jahitan aku, sure tergelak besau punyee... he.he.hee....



mule blajar... jait cable stich yaa...

Monday, September 28, 2009

Tak di lupa Hexi's ku inii....






Mungkinkah aku yang paling lewat menghantar kepada CikKema...
ampun maaf dipinta. asik tertangguh. So cikkema tunggu yek.
udah siap nieh. ku cari kain yang agak2 padan dengan tampuk pink yang di pinta oleh mu ituww....

Friday, September 25, 2009

Cerita raya lagi ke?


Tentu tak abis bercerita bab Raya.... tentu2 lepas ni pakat sibuk dengan "Open House".
Aku juga tak terkecuali. tapi bukan ler aku yg buat... aku ni bertandang aje...he.he.he..
ni cuci mato dengan bunga2 yek. bukan bunga dirumahkuuu....


Jangan tak tau, seminggu sebelum menyambut Aidilfitri aku dah stop tempahan. kire dah abis. ngam2 seperti yang di jangka. aku buat dress aisyah.


Ni kekonon nak buat smocking dress. Ikutkan aku tak pandai pun. tapi dah minat tu datang aku nak cube buat juge. Rasa tak susah cume kene praktis n cari ilmu skit.
Aku ni bila dah nak sesuatu mesti aku buat, kat orang ' alang2 menyeluk pekasam.....'.
Aku letakkan bawah meja makan. ngadap tv aku jait sikit. lama2 siap lee...walau tak lawo.. ok ler praktis make perfect kat omputih.

Thursday, September 17, 2009

Selamat Hari Raya Aidilfitri buat semua rakan maya.



Semoga bergembira di hari raya.
salam diberi maaf dipinta.
Tiada kata secantik bahasa,
Tiada harta duit berjuta,
Terima kasih buat semua,
kerna sudi menjadi rakan maya.

Pohon dimaafkan semua kecelaan.
salam Aidilfitri.

Wednesday, September 16, 2009

Meh tengok Hadiah EG Raya








Ada tangan aisyah kat situ. nak sangat dia. ingat toy's kot. maknyer sayang gile takut pecah.
sayang woo... he.he.

Ini lah bende yang aku dpt dr kakGee, terima kasih kak. amat lah naiz suke. memang nak bende ni pun. he.he.. blom ada tempat untuk digantung.
apa pun terima kasih banyak2.
thanks to mrsnor juga sbb idea mobeless buat EG nie. lain kali tentu aku joint lagi.



My Banner

Create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Popular Posts

Nak update blog ni dlm email anda ?