Borang Penyertaan kelas Memasak

Name:
FB
Phone No
Tarikh kelas

Click here to put a form like this on your site.

Thursday, July 30, 2009

Joint give Away

inilah beg yang menjadi rebuatan. Cik As namakan 'Permata Hati Bag'. Punya lah lawo beg nie.
kombinasi yang tak terpikir oleh ku, fabrik english, ngan riben merah. gabungan kotak2 pula, memang cun sesangat. hope ada luck aku kali ni. kalau korang pun rasa nak joint, meh ler...kita ramai beratur untuk beg cantik nie. lawat sini yek. http://toteboutique.blogspot.com/

Saturday, July 25, 2009

Try buat bende baru


siap ler 2 biji. Macam ade yang tak kenee.... aje. Agak2 apa komen kakD n the geng? Dorang tengah borak sakan di blog bahlkis nie. aku terkene aura dorang nie lah. walhal keje yang ada tak abis2. http://hob2biz.blogspot.com/

Ini kain yang dah ku potong2. Ni lah juga pestime aku guna alat nie. Selama aku beli blom pernah aku gunekan.


Ni templete yang aku guna untuk buat hexi ni. Main taram atas kotak sampul X-press



Tuesday, July 21, 2009

Cerita tudung


koleksi benang sulam tangan yang ada. Dah lama benang2 ni bertapa, dulu aktif jait tudung sulam tangan. Now buka semula jait kat tudung butterfly n sulam di baju Kurung.









Monday, July 20, 2009

Demam tudung




Aisyah bersama tudung yang ku jahit. ni ada lebihan kain, jadi muat2 untuk aisyah.
ni ambil gambar time tak de mood.


Ku letakkan Berlian skit di sisi tudung ituw.




Abaikan model mak Bedah tu.. tumpukan pada tudung ku ituw, labuh n fesyen minimal yang membuatkan aku berkenan. Punya lama org dok mengila pakai tudung ekin, munawarah lah... macam2 lagi...hat ni aje aku btol berkenan. Aku namakan tudung Buterfly. boleh je yek!!

Aku punye selai aje, yang cekelat tu, dua lagi adalah tempahan rakan cyber. Awning ku guna thai silk, yang kale cekelat aku gunakan kain awning yang samaa...





Beg berbunga riben







Kisah beg lagi.
beg ni kire dah bau asamm. Baru nak buka cerita yek.
ni ler buat tatapan sesiapa yg sudi menjengok blog ku, Aura menjait beg marii...smua keje aku tinggalkan.
Gambar akhir beg tu di sebelah kakIna zarina sewaktu kelas sulam riben di Subang jaya.
saje nak bagitau yg beg tu dah kehulu kehilirr....he.he....

Sunday, July 19, 2009

Update cerita




Ini adalah kisah beg, kerana tempias kawan2 yg membuat tote bag, aku pun dengan sukenya buat ler satu. Ada lebihan kain langsir aku pun try ler jait satu. eemm...ok jg ya. tak ler susah sangat.

Dibawah adalah cerita2 yang akan ku update kemudian.


Bunga Riben lagi...agak2 dimana letaknya bunga ini??


Aisyah bersama Ikan terubuk masin.



Cerita tudung, ku namakan tudung Buterfly.
Dah terkena tempias tudung ala2 ekin ni pulak.





Wednesday, July 15, 2009

EG Blogger








Pertemuan dengan kakInaKL di stesen bas Jalan Duta, Pertemuan singkat itu menyebabkan load barang yang ku bawa berganda.
Time turun bas beg dah 3, bertambah menjadi 4 fuhh.
Terkejut abg Iparku.
Macam nak pindah je katanya..... ha..ha.haa...
kebetulan kakIna dah beredar time dia sampai nak ambil kami bertiga.
Aku, Azhad n aisyah.
ni ler EG yg diterima dengan senang hati. Amatlah sukenyee...
terima kasihhh...
gambar kita dua tak de yek.
Gambar aisyah n Azhad ada di blog kakInaKL http://tertunailahhasratdihati.blogspot.com/


Tuesday, July 14, 2009

elow eloww...

salam...salammm...
entry aku untuk kesekian kali. Emm banyak nak cerita nie. Nanti lah ada masa skit aku story. cerita aku nanti, bab jait beg, bab EG blogger, bab journey ke KL, bab bertemu kawan2 blogger, bab buat tudung butterfly.

Sebenarnya cam tak sempat je nak update, apa pun windu juga nak menaip, biar pun aku sorang aje yg syok sendiri, at least ada ler tempat meluah rasa di jiwa.
tunggu aje kemunculan gambar2 ngan story nanti.

Wednesday, July 8, 2009

TAG lagi...


cun2 ler tag yang diberi. Apa pun aku suke.
kadang ada yang terlepas nak ambil, ni ada masa aku kutip kasi ceroh umoh aku ni.
masih ku kutip dari Blog mrsnor...http://mrsnorhobi.blogspot.com/
Rakan yang lebih ku anggap sebagai kakok.
Banyak nasihat berguna buat diri yang daif ini.
Ceroh skit idup nie dengan kehadiran kawan2 seperti moknik....nama timangan ku panggil mrsnor
Aku jawab soklan soklan yang di beri.
Nama Timangan Anda
~Ina, Azlina n tentu lah Naiz bagi panggilan teman2 maya.

Anda seorang Yang mudah bergaul, rasa2nya frendly ler .....

Insan Yang Teristimewa Suami dan anak2. Tentunya keluarga terdekat juga rakan2 yang setia bersama suka duka.
Luka kesukaan ikutkan suka dengar muzik aje...ala2 kenny G tu...

Makanan Kesukaan Anda semua suka ....suka mencuba makanan yang baru.

Sikap Yang Buat Anda Stress apa2 aje sikap yang tak elok tu...; semua pun mengundang stress.

Warna Kegemaran Merah
Benda Yang Mesti Ada Dalam Henbag henpon, beg duit, buku nota n pen.

Kali Terakhir Anda menangis selalu gak ler... time bile...emm...
Tag Untuk rakan anda
untuk:-
KakDiah
Mas
kakina zarina
Faziah a.k.a fuzzy
Ya a.k.a Suria ex teman sekolahkuu...
Jawab je lah soalan2 tu yek. ni saje suke aje. apa pun adalah untuk memeriahkan idup semata. lagipun blog dicipta untuk menambah aneka warna dalam hidup, selain dari dapat meluah rasa di jiwa.
Terima kasih ya kawan.

Blog Award



kutip2 award yang diberi, harap lebih meriah dengan kehadiran warna warni award ini.
ku terima award ini dari MrsNOr tokey bazarkelantan.com

Tak sangka perkenalan berpanjangan hingga ke hari ini.
walau ambo tak dok lagi di kelatee.
Terima kasih kerana masih sudi menjadikan aku sebagai kawanmu.....

Tuesday, July 7, 2009

Kek Gulung Swiss Roll

Photobucket

Photobucket

Aku teramatlah suke kek ni. ni gambar file, saje nak nempek.
kire first trial aku menjadi la...
he.he.. ok le tu... merasa jugak kek gulung buatan sendiri.
aku study kek ni kak Cari.com
jap aku tempek resepi yek.


Resepi Kek Gulung Batik
Bahan-bahan6 biji telur gred A @ B
4oz gula castor
1 sudu teh baking powder
1 sudu teh esen vanilla
1 sudu bsr ovelet
3oz tepung gandum
1 sudu bsr susu tepung
4oz mentega
cair sedikit coklat emulco jem strawberri secukupnya

Cara2-

Telur,gula,ovelet,baking powder,esen vanilla,tepung gandum dan susu tpg dipukul dgn kelajuan maksima sehingga gebu (5-7minit)

- Masukkan mentega cair,kemudian kacau rata.- Asingkan sebahagian drpd adunan tadi (lebih
kurang 1 1/4 cwn) ke dalam bekas lain,kemudian masukkan coklat emulco.Kacau rata kemudian masukkan adunan coklat ini ke dalam piping bag.

- Tuangkan adunan tadi ke dalam loyang kemudian ratakan permukaannya.

- Paipkan adunan coklat td di atas adunan yg diratakan dlm loyang

- Lorekkan/corakkan dgn menggunakan lidi dari atas ke bawah.

- Bakar dlm oven selama 20minit dgn suhu 170darjah celcius.

- Apabila kek sudah masak terbalikkan ke atas sekiping kertas kemudian sapukan jem sehingga rata.

- Setelah jem disapu rata,gulung kek tadi perlahan2 sehingga kemas.Siap

sumber dari cari.com.... resepi kek swiss roll Ahpek. tengQ ahpek, suke sesangat bile jadi kek ni.

Friday, July 3, 2009

Tugasan yang siap


Aisyah yang boring menemaniku.
he.he...





Ini adalah set sarung sofa tempahan dari Pusat pengasih ,
Dari Mr Azman pengarah bahagian Operasi.
udah siap dipos ke tuannya.
set sofa dengan sekayu kain yg telah dibekalkan siap sepenuhnya.
sarung sofa set 2 +2+3.
Kaler merah menyala. fuhh... macam aura menjahit mai aje.
maklumlah cam menyemarakkan jiwa.


glitter-graphics.com

Thursday, July 2, 2009

EG Blogger


mungkin aku terlambat nak war2kan aku joint EG nie.
tapi nak bagi meriah blog aku yang tak meriah ni aku tempek je lah yek.
Tujuan aku joint ni nak bagi kaler2 skit idup aku yg segituu aje.
Dapat gak kenalan baru. kalau tak aku sibuk ngan dunia aku aje. kire tumpuan aku beralih skit laa kan.
aku letak blogger yg joint.
dah jalan dah projek nie. aku masih memikior nak bagi ape kat parter aku Amelia. Sabaq nohh!!

Nak tau lanjut lawat blog Mrsnor a.k.a tokey bazarkelantan.com
idea Vasss dari dia lah nie.

21- Azi/pinggan lama ~ http://pingganlama.blogspot.com/

My Banner

Create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Popular Posts

Nak update blog ni dlm email anda ?